RSS Feed

Gotowany indyk z warzywami

4 czerwca 2013 by Caroline

Proste danie bez wielkich szaleństw. Danie jest jednym z moich dietetycznych obiadów, na które ostatnimi czasy się przerzuciłam. Bardzo smaczne i sycące.

Składniki:

1 skrzydło z indyka

kostka rosołowa

sól

pieprz

Bukiet Smaku

kilka brukselek

1 mały kalafior

2 marchewki

50g groszku

100g fasolki szparagowej zielonej

nieduży kawałek selera 

Sposób wykonania:

Skrzydło z indyka gotujemy w wodzie z dodatkiem kostki rosołowej, pieprzu i Bukietu Smaku. Gotujemy tak długo aż mięso będzie miękkie (ok. 1h). Kalafior dzielimy na niewielkie różyczki płuczemy, marchewkę obieramy i kroimy w kostkę, fasolkę szparagową czyścimy i kroimy na 2-3 części, seler obieramy i kroimy w kostkę. Do garnka z gotującą się osoloną wodą wrzucamy przygotowane warzywa: mrożoną brukselkę i groszek, przygotowane wcześniej: różyczki kalafiora, marchewkę, fasolkę szparagową i seler.  Gotujemy do miękkości. Gotowe warzywa przecedzamy przez durszlak i wykładamy na talerz. Ugotowane skrzydło z indyka obieramy z mięsa i jego kawałki kładziemy na warzywa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Podziel się na:
  • Facebook
  • Śledzik
  • Gadu-Gadu Live
  • Blip
  • Grono.net
  • MySpace
  • Twitter
  • Ulubione
  • PDF
  • Print

Brak komentarzy »

Brak komentarzy.

Musisz się zalogować, aby móc dodać komentarz.