RSS Feed

Sos śmietanowo-koperkowy do ryby

26 kwietnia 2012 by Caroline

Bardzo smaczny dodatek do ryb duszonych, pieczonych i smażonych.

Składniki:

250ml śmietany 12 %

2 łyżki masła

1 kostka rosołowa

1 szklanka gorącej wody

1 czubata łyżka mąki

1 pęczek koperku

Sól

Pieprz

Sposób wykonania:

W małym garnku rozpuszczamy masło. Do rozpuszczonego masła dodajemy mąkę i mieszamy. W 1 szklance gorącej wody rozpuszczany kostkę rosołową. Wlewamy do garnka z masłem i mąką, mieszamy i doprowadzamy do wrzenia. Następnie wlewany powoli śmietanę i wsypujemy drobno posiekany koperek. Przyprawiamy solą i pieprzem. Mieszamy. Sosem polewamy rybę.

Podziel się na:
  • Facebook
  • Śledzik
  • Gadu-Gadu Live
  • Blip
  • Grono.net
  • MySpace
  • Twitter
  • Ulubione
  • PDF
  • Print

Brak komentarzy »

Brak komentarzy.

Musisz się zalogować, aby móc dodać komentarz.