RSS Feed

Sos śmietanowo-koperkowy do ryby

26 kwietnia 2012 by Caroline

Bardzo smaczny dodatek do ryb duszonych, pieczonych i smażonych.

Składniki:

250ml śmietany 12 %

2 łyżki masła

1 kostka rosołowa

1 szklanka gorącej wody

1 czubata łyżka mąki

1 pęczek koperku

Sól

Pieprz

Sposób wykonania:

W małym garnku rozpuszczamy masło. Do rozpuszczonego masła dodajemy mąkę i mieszamy. W 1 szklance gorącej wody rozpuszczany kostkę rosołową. Wlewamy do garnka z masłem i mąką, mieszamy i doprowadzamy do wrzenia. Następnie wlewany powoli śmietanę i wsypujemy drobno posiekany koperek. Przyprawiamy solą i pieprzem. Mieszamy. Sosem polewamy rybę.

 

 


Brak komentarzy »

Brak komentarzy.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>