Garnki idealne dla nie perfekcyjnej pani domu

Nie każdy musi być mistrzem świata w kuchni – jeśli realizujemy się na innych płaszczyznach, to często cierpi na tym nasz żołądek, ponieważ gotujemy niezbyt smacznie, a potrawy często nie udają nam się. A może to nie wina naszego braku zdolności kulinarnych, tylko niewłaściwych garnków? Może garnki Gerlach ze stali nierdzewnej rozwiązałyby przynajmniej część kulinarnych kłopotów?

Garnki z grubym dnem

Podstawą gotowania jest przyrządzać potrawy tak, aby jedzenie odpowiednio się obrobiło termicznie, a nie przypaliło. Niestety w garnkach emaliowanych często jest tak, że część potrawy przywiera do naczynia, przypala się i cała potrawa przesiąka smakiem spalenizny. W garnkach Gerlach tego problemu nie ma, ponieważ mają one grube dno ze stali nierdzewnej – umożliwia to utrzymanie stałej, wysokiej temperatury podczas gotowania, a jednocześnie zmniejsza ryzyko przywierania potraw do dna.

Łatwe w pielęgnacji garnki

Najtrudniejsze do umycia są zawsze garnki i patelnie, pełne zaschniętych resztek. Jako że oryginalny garnek firmy Gerlach zmniejsza ryzyko przypalania potraw, to i jego czyszczenie po gotowaniu jest proste. Niektóre z modeli nadają się również do mycia w zmywarce, dzięki braku plastikowych lub drewnianych uchwytów.