Jak wybrać profesjonalny syfon do bitej śmietany?

Bita śmietana to obowiązkowy element w manu kawiarni, restauracji czy baru. Można serwować ją samodzielnie, z owocami albo owocowym musem, z bakaliami czy ciastem. Idealnie nadaje się do ozdabiania deserów, ciast, kawy czy gorącej czekolady. Przygotowana w odpowiednich proporcjach jest lekka, słodka, kremowa. Do jej zrobienia przyda się profesjonalny syfon.

Czym jest syfon do bitej śmietany?

Lokal gastronomiczny rządzi się specyficznymi prawami. Dania z menu trzeba przygotowywać szybko, by gość restauracji nie musiał długo czekać. Jednocześnie jedzenie musi być świeże, przygotowane z troską o smak i ładne podanie. Jak sprawić, by serwowana w restauracji bita śmietana była samodzielnie przygotowana, świeża, by łatwo było przygotować eleganckie desery z bitą śmietaną? Idealnym rozwiązaniem jest syfon do bitej śmietany – urządzenie, które umożliwia szybkie przygotowanie kremu, a potem jego serwowanie. Wyposażony w różne końcówki pozwala na tworzenie efektownych detali z bitej śmietany: ładne serwowanie tortów, lodów, kawy czy gofrów.

Na co zwrócić uwagę, wybierając syfon do bitej śmietany?

Na rynku dostępnych jest wiele modeli syfonów do śmietany. Te różnią się przeznaczeniem, jakością wykonania, technologią. Wybierając syfon do lokalu gastronomicznego, najlepiej wybierać profesjonalne urządzenia ze sklepu gastronomicznego. Ważne, by syfon był wykonany ze stali nierdzewnej, która nie zmienia smaku żywności, jest trwała, bezpieczna i higieniczna. Atutem będzie kilka końcówek w zestawie, dzięki którym cukiernik będzie miał większe możliwości w przygotowywaniu deserów.